Korbo kurver

Nå har vi fått inn noen super fine kurver fra Korbo. Kurvene er laget på samme måte siden starten av forrige århundre. Kurvene er tidløse og funksjonelle. Historisk sett ble de brukt av fiskere, bonder og andre som trenge å fraktredskaper eller lagringsplass som tålte vær, vind og slitasje. 

 

Dette bildet er fra 1947, tatt i en liten fiskerlandsy i Sverige.

Kurvene finne i to utførelser. De vi har valgt er de som tåler å brukes utendørs hele året, uten at de blir ødelagt eller ruster. Kurvene blir vevd for hånd, med samme teknikk som for nesten hundre år siden. Kurvene er satt sammen av en enkelt stålwire, uten skjøter eller sveiser. Dette er grunnen til at kurvene er så solide og holdbare. 

Kurvene finnes i åtte forskjellige størrelser. Noen med hank andre med "ører" . Du kan også få kjøpt et feste til vegg, sånn du enkelt kan henge den opp. Over nyttår får vi inn poser til de største kurvene, slik du kan bruke de til skittentøy etc. Det finnes også brett til å legge nederst i noen av kurvene, som samler opp flis fra ved f.eks. Perfekt til leker på barnerommet, til å kjøle ølen i fra båtripa, ullsokker i gangen også videre...

 Til ved.

 


 

På kjøkkenet.

 

I hagen.

 

På terassen.

 

Mulighetene er mange. Vi har fått inn fire modeller i første omgang. Priser fra  750,- til 1340,-. Alle like fine. Kom innom og ta en titt! 

 Én kommentar

Skriv en ny kommentar

hits