Mesterstykker

Vi har mange "tunge"  levrandører her på huset. En av de virkelig store er Georg Jensen. Dette er en levrandør som byr på den ene klassikeren etter den andre. I utgangspunktet var Georg Jensen (1867-1935) sølvsmed, han ble straks kjent på grunn av sine unike produkter. Ikke bare i Danmark og Skandinavia, men også i verden forøvrig. Etter hans død i 1935 fortsatte en ny genrasjon designere og sølvsmeder hans arbeid, under hans navn. Georg Jensens kunst er like aktuell og kraftfull i dag som den gang han designet det.

Vi har vel alle sett  Masterpiece serien, og da kanskje spesielt den store staken Copenhagen. Staken var  skapt i 1960 som en alterstake som skulle brukes i en moderne Skandinavisk kirke. 2007 utgaven av staken er en moderne tolkning av orginalen. Den er i stål, og er et syn med sine to enkle lysholdere. Den er på mange måter et ikonisk eksempel på Dansk design i etterkrigstiden.Enkelt og vakkert. 4799,-. 44 cm høy.

 

Et annet fra Georg Jensens serie av mesterstykker er fatet Crash, 3499,-, 36x44 cm Det ser nesten ut som et stor stykke papir som en krøllet sammen og rettet ut igjen. Igjen utrolig enkelt men så vakkert . Dette fatet er designet for Georg Jensen av en annen storhet, Verner Panton. Vi er forelsket...
 


Ikke vanskelig å se hvor inspirasjonen til denne muggen kommer fra...
Georg Jensen Masterpiece HK Pitcher 2999,-.

 

Portrett av Georg JensenDette er bare noen få store produkter fra Georg Jensens varesortiment. Utvalget innholder alt fra Øllefante, en liten opptrekker formet som en elefant, til vekkerklokker og termometere, barometere osv. Det har kommet til glassvaser, telyseholdere og mye, mye mer. 

Noe av det siste som vi har fått inn er noen av produktene fra serien Alfredo. To salatboller, en i porselen og en i stål, samt en nydelig karaffel i glass med stopper i eik, den rommer 1 liter. Som alt annet fra Georg jensen er også disse tingene preget av et enkelt og stramt formspråk. Nydelige hverdags objekter. Alfredo salatbolle kommer i stål og porselen. 599,-/499,-.

 Alfredo karaffel 399,-.

 

Dette blogginnlegget blir det første av en liten serie, der vi presenterer noen av de største levrandørene våre og noen av produktene de tilbyr. Håper du synes den er verdt å lese. 

Har du husket å plukke inn markblomster og lagt dem under puten? Ikke, du har fortsatt tid. Kanskje det er du som drømmer om den du skal gifte deg med i natt... Husk å legge inn bryllupslisten hos oss da! Kanskje Georg Jensen blir å finne på den? God natt!

Én kommentar

Skriv en ny kommentar

hits